• 0

Ovo Srbija i region još nisu videli: Lansiran Plantbased.rs, portal o životu baziranom na biljnim namirnicama

B. P.

Saslušaćemo mišljenja, ispričati lična iskustva i inspirativne priče o usvajanju plant based životnog stila

  • 0

Telegraf.rs pokrenuo je novi portal - Plantbased.rs, mesto na kome će čitaoci moći da se informišu o ishrani i životu zasnovanoj na biljnim namirnicama. Na ovom jedinstvenom portalu naći će se podaci o jednom potpuno inovativnom stilu života.

Pratićemo najnovija naučna saznanja o zdravstvenim benefitima ishrane bazirane na biljnim namirnicama. Istražićemo kako globalna proizvodnja hrane utiče na našu planetu i njen divlji svet. Razbijaćemo mitove! Saslušaćemo mišljenja poznatih, ispričati lična iskustva i inspirativne priče o usvajanju plant based životnog stila.

Analiziraćemo, diskutovaćemo! Bacićemo se na kuvanje i istraživanje šarenog i inovativnog sveta plant based kulinarstva iz celog sveta. Pratite nas i počnite put ka zdravijem i održivom životu!

Urednica portala Plantbased.rs Tamara Đurić ispričala je kako je prošao njen prvi susret sa plant-based načinom života i ishranom:

- Sa plantbased ishranom sam se srela pre pet godina kada sam postala vegan, a postala sam vegan sasvim slučajno, i to preko noći. Pogledala sam jedan film o zdravstvenim prednostima plantbased ishrane, pa drugi film o jezivom tretmanu životinja u mesnoj industriji i to je bilo sasvim dovoljno da zaključim da ne želim više u tome da učestvujem. I suprug i deca su podržali moju ideju. Od tada sam naučila sve što je moglo da se nauči o plantbased kulinarstvu, naučila sam za svoju porodicu da spremam fantastična i zdrava jela samo od biljaka i oni su za sada veoma zadovoljni.

Ona dodaje da je u međuvremenu naučila sve o prednostima plantbased ishrane za očuvanje naše planete, za mnogo ekonomičnije korišćenje njenih resursa, zatim za bolji uticaj plantbased ishrane na klimatske promene i na njene benefite na ublažavanju klimatskih promena, što je, kako naglašava, danas veoma bitno.

- Na portalu plantbased bavićemo se vrlo širokim spektrom tema. Bavićemo se zdravstvenim aspektima, bavićemo se kulirnarstvom, lepim receptima, praćenjem svetskih trendova, novih proizvoda na tržištu, zatim poznatim ličnostima, benefitima koje su oni ostvarili u plantbased stilu života... Meni je drago da je Telegraf prepoznao ovu moju ideju, kao nešto što je interesantno i društveno korisno, i da je odlučio to da podrži. Mislim da je prava šteta što se niko u Srbiji dosad nije bavio promovisanjem biljne ishrane, s obzirom na porazne statistike o broju hroničnih oboljenja, koja u velikoj meri mogu da se preveniraju biljnom ishranom - poručuje urednica i autorka Tamara Đurić.

Poruku povodom otvaranja portala Plantbased.rs šalje i direktor i glavni i odgovorni urednik portala Telegraf.rs Igor Ćuzović.

- Čast nam je da je od danas deo naše porodice prvi regionalni portal za popularizaciju zdrave ishrane i načina života na bazi biljaka. Nadamo se da će se mnogi, čitajući ovaj portal, upoznati sa novim, u svetu rapidno rastućim načinom života, koji znači bolju budućnost kako da pojedince koji žive ovako, tako i za planetu generalno, dakle jedno bolje i humanije - kaže on.

(Plantbased.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Plantbased.rs Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari