• 0

Novopečeni Oskarovac Kilijan Marfi deli jednu iznenađujuću naviku sa više poznatih glumaca

Oskarovac Kilijan Marfi, u jednom od nedavnih intervjua otkrio je novu naviku koju je uveo u svoj život. Interesantno je da talentovani glumac nije redak slučaj među svojim kolegama, budući da mnogi od njih primenjuju isto to kao deo svog životnog stila

  • 0
Dodela Oskara 2024, crveni tepih, KIlijan Marfi Foto: Tanjug/AP/Richard Shotwell/Invision

Dobitnik ovogodišnjeg Oskara za glavnu ulogu u filmu „Openhajmer“, glumac Kilijan Marfi, u nedavnom intervjuu na popularnom podkastu, otkrio je da je promenio svoje navike u ishrani. Navodeći i etičke i zdravstvene razloge, talentovani glumac je izjavio da je odnedavno postao vegan. Na pitanje o novom načinu ishrane Kilijan je rekao da mu jedino nedostaje sir, ali je istovremeno rekao da je prijatno iznenađen ukusom i raznovrsnošću plant based hrane. Upitan da li mu nedostaje meso u ishrani, Merfi je odgovorio odrečno, objašnjavajući da on meso odavno ne jede, jer je već dugi niz godina vegetarijanac.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih je pre više od 15 godina postao vegetarijanac, rekao je da nisu bili u pitanju nekakvi plemeniti i moralni razlozi da ostavi meso, već strah od bolesti „ludih krava“ (koji je u Engleskoj bio raširen posle više smrtnih slučajeva među ljudima).

Film Foto: Tanjug/AP/Vianney Le Caer/Invision

Marfi, koji je postao svetska zvezda nakon čuvene uloge u mega popularnom serijalu „Peaky Blinders“, otkrio je da je nakratko počeo ponovo da jede meso tokom rada na ovoj seriji. Naime, njegov lični trener mu je to savetovao da bi dobio izgled koji bi više pristajao ulozi Šelbija. Kilijan tvrdi da se nakon ponovnog uvođenja mesa u ishranu nije osećao ni malo bolje, pa ga je ubrzo ponovo izbacio.

Nenametljiv po temperamentu, kada ga je voditelj upitao da li se rukovodio zdravstvenim ili etičkim razlozima kada se odlučio da pređe na vegansku ishranu, Merfi je kratko rekao: „Obe stvari“, dodajući i: „To je prosto bolje za planetu.“

Slavni Oskarovci koji dele ubeđenja svog kolege Kilijana Merfija

Značajan broj slavnih Oskarovaca dele ubeđenja i odluku da ne jedu meso sa kolegom Kilijanom Merfijem. Najduži staž kao vegan ima Hoakin Finiks, poznat po ulozi „Džoker“-a, za koju je takođe dobio Oskara. Finiks je uzburkao Holivud kada je primajući ovu nagradu na ceremoniji 2020. godine u svom govoru zahvalnosti, na otvoren i dirljiv način govorio o surovosti mlečne industrije. Finiks je tom prilikom apelovao na ljude da usvoje plant based ishranu kako bi smanjili strašnu patnju domaćih životinja.

Hoakin Finiks Džoker beba Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Nakon ove ceremonije svet su obišle fotografije na kojima Feniks sa svojom verenicom, glumicom Runi Marom, opušteno u svečanom odelu uživa u veganskom burgeru ispred obližnjeg fast food plant based restorana. Inače slavni glumac je vegan od svoje 3. godine, kada je, po svom svedočenju, traumatizovan prizorom nasilnog ubijanja riba kome je slučajno prisustvovao na jednom brodu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Joaquin Phoenix Updates (@joaquinphoenixupdates)

Odmah iza Finiksa po dužini veganskog staža je slavni Oskarovac Vudi Harelson, koji je vegan više od 30 godina. On je godinama vrlo aktivan ne samo u kampanjama za prava životinja, već i kao ekološki aktivista. Govoreći više puta o svom veganskom stilu života Harelson je izjavio: „To što sam postao vegan je najveća promena koju sam ikada napravio u svom životu i moje najveće dostignuće.“

Woody Harrelson, Vudi Harelson Foto: Profimedia/Frazer Harrison/Getty images

Ovogodišnja Oskarovka Ema Stoun se takođe u nekoliko navrata izjašnjavala kao vegan. Nije tajna da su i mnogi drugi slavni glumci vegani, vegetarijanci ili smanjuju korišćenje mesa, a često i nesebično podržavaju razne ekološke projekte za očuvanje planete.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Plantbased.rs Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari