• 0

Muškarci, domaći zadatak za vas: Čuveni muzičar puni 60, a izgleda kao da mu je 30

Nedavno je legendarni Leni Kravic, čuveni svetski rok muzičar, primio nagrade za životno delo i svoj uticaj na muzičkoj sceni. Njegov izgled je privukao veliku pažnju, jer Leni, verovali ili ne, za nešto više od mesec dana puni 60 godina

  • 0
Lenny Kravitz, Leni Krevic Foto: Tanjug/AP

Fotoreporteri su se na dodeli Gremi nagrada utrkivali kako bi napravili što bolje fotografije muzičara, čija je pojava u potpuno providnoj crnoj majici ispod tamnog sakoa mnoge ostavila bez teksta. Njegova odeća istakla je besprekorno izvajano vitko telo sa definisanim mišićima i „pločicama“ na kojima bu mu pozavideli i mladići 30 i više godina mlađi. Kako Leni uspeva da na pragu 60.-tog rođendana uprkos rokerskoj karijeri, koja obično nije povezana sa zdravim životom, održi svoje zdravlje, vitalnost i mladalački izgled?

Mnogi se to pitaju, pa je i čuveni časopis „Mens Health“, specijalizovan za zdravlje i fitnes, u više navrata intervjuisao Lenija u pokušaju da sazna u čemu je tajna njegove večite mladosti. A tajna je… pa, izgleda da ih ima nekoliko.

Neuobičajeni stil života za svetsku rok zvezdu

Malo je reći da je Kravic dugi niz godina posvećen brizi o zdravlju – i fizičkom i duhovnom. On je slika i prilika onoga što se podrazumeva pod jedinstvom zdravlja i duha i tela. Umesto da živi po stereotipima koji bi bili očekivani od svetske rok zvezde, na adrenalinu i potocima pića, Leni bira da, po svojim rečima, tretira svoje telo kao hram. Živi u većem delu godine povučen život i naglašava da jako pazi šta unosi u svoje telo.

Kravic je dugi niz godina vegan, odnosno konzumira isključivo biljnu hranu i to većinski sirovu. Osim toga, posvećen je svakodnevnom vežbanju sa tegovima, ali i duhovnom velnesu koji postiže u kontaktu sa prirodom i životinjama na svojim imanjima u Brazilu i na Bahamima. Tamo sa lakoćom upražnjava svoju vegansku ishranu imajući na raspolaganju obilje svežeg povrća i egzotičnog voća koje gaji u svojoj bašti.

Međutim, nije samo zdrava ishrana biljnom hranom razlog fantastične fizičke forme i izgleda ove muzičke zvezde. On je vrlo posvećen i rigoroznom svakodnevnom vežbanju. U poslednjem intervjuu za „Mens Health“ Leni je izjavio: „Moja najbolja fizička forma nije iza, već ispred mene. Kako starimo treba sebe stalno da guramo napred.“

Tipična fitnes rutina Lenija Kravica podrazumeva kardio trening ujutru pre bilo kakvog obroka (na prazan stomak), pa onda dnevni trening sa tegovima i na kraju još jednu kardio sesiju pre odlaska u krevet. Kada je na svom imanju, bira da trči u prirodi umesto na traci.

U njegovom programu vežbi sa tegovima preovlađuju bazične vežbe sa fokusom na serije sa puno ponavljanja.

Primer dnevnog jelovnika Lenija Krevica

Nakon jutarnjeg kardio treninga Leni voli da se osveži velikim smutijem od svežeg voća. Obožava kombinaciju banana, bobičastog voća i svežeg manga sa malo kokosovog mleka. Kada  ogladni, obično napravi veliki obrok od ovsenih pahuljica, čia semenki, sirovih orašastih plodova, semenki i seckanog svežeg voća sa dodatkom bademovog mleka što ga obično drži sitim do ručka.

Za ručak Kravic najčešće konzumira ogromnu salatu od svežeg voća i povrća. Priprema salate kreće od miksa zeleniša koji je osnova, a onda dodaje puno različitog seckanog svežeg voća i povrća i završava dodavanjem semenki i homemade dresinga od maslinovog ulja, soka od limuna i začina. Za večeru ima mnogo opcija, a neke od omiljenih su mu veganski suši punjen kremastim avokadom, svežim krastavcima i drugim svežim povrćem, nudle od tikvica sa homemade sosom od svežeg paradajza ili kremasti potaž od sirovog povrća.

Za kraj delimo poslednji post sa Lenijevog Instagram naloga, gde se vidi kojom vežbom doteruje svoje legendarne trbušnjake. Hajdemo 50-godišnjaci i 60-godišnjaci, da vas vidimo da li i vi to možete…

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Plantbased.rs Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari