
Mlada oskarovka Mikey Madison otkriva recept za veganske čokoladne kukije
Holivudska glumica Majki Medison, poznata po ulogama u filmovima Anora, Scream i seriji Better Things, osvojila je Oskara za najbolju glumicu na dodeli nagrada Academy Awards in Los Angeles.
Ovu prestižnu nagradu dobila je za ulogu u filmu Anora iz 2024. godine, u kojem tumači lik egzotične plesačice koja se udaje za sina ruskog oligarha, a sam film je osvojio ukupno pet oskara.
Prilikom preuzimanja nagrade, Medison je priznala da joj pobeda deluje “veoma nestvarno” i iskoristila priliku da oda priznanje zajednici seksualnih radnika, ističući da će nastaviti da ih podržava i bude njihov saveznik. U konkurenciji za ovu nagradu bile su i druge poznate glumice koje praktikuju plant-based ishranu, poput Sintije Erivo (Wicked) i Demi Mur (The Substance), kao i Karla Sofija Gaskon (Emilia Pérez) i Fernanda Tores (I’m Still Here).

Život Majki Medison
Medison je rođena 25. marta 1999. godine u Los Anđelesu i jevrejka je. Pre nego što se oprobala u glumi sa 14 godina, trenirala je i učetvovala u takmičenju jahanja konja. Ne koristi društvene mreže, izjavivši u intervjuu iz novembra 2024. da joj to ne deluje "autentično ili prirodno" i da ne bi imala ništa posebno uticajno da doprinese društvenim mrežama. Objasnila je da je veoma osetljiva osoba i da se drži podalje od tog dela internera kako bi zaštitila svoje mentalno zdravlje. Njen stil života i ljubav prema životinjama inspirišu mnoge fanove, a njena karijera sada je obogaćena i najvećim priznanjem u filmskoj industriji.
Majki Medison i veganstvo
Medison je stekla pažnju javnosti ne samo zahvaljujući svom talentu, već i svojoj posvećenosti pravima životinja i veganstvu. Iako nije često govorila o svom načinu života, Medison je više puta isticala ljubav prema životinjama i njihovoj zaštiti, što je i potvrdila organizacija za zaštitu prava životinja PETA.
Medison je i strastveni ljubitelj veganskih poslastica. U gostovanju u emisiji The Drew Barrymore Show, podelila je svoj recept za omiljene veganske čokoladne kolačiće sa krupnom morskom solju. U receptu koristi biljne zamene za maslac i jaja i uvek bira komadiće crne čokolade. „Godinama sam usavršavala ovaj recept“, rekla je Berimorovoj. „Sada, kada sam starija i veganka, više volim crnu čokoladu.“
Plantbased.rs Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.