• 0

Najšašaviji ranč na svetu gde koze jedu ananas, a krava obožava banane

Zaređali su vreli dani, svi smo smlaćeni i mrzovoljni, primorani da veliki deo dana provodimo pod klimom u zatvorenom prostoru. Za podizanje raspoloženja u ovakvim situacijama biram pozitivne priče koje začas mogu da mi vrate osmeh na lice. Ovo je jedna od njih…

  • 0
Koza, koze Foto: Pixabay

Priznajem da sam bolećiva na životinje, uostalom zato sam vegan, i uvek me oduševe priče o domaćim životinjama koje žive predivan život. Pošto je to vrlo redak slučaj, jer svi znamo kako jadno žive i završavaju domaće životinje, pravo je uživanje videti neke od njih kojima je pružena šansa da žive bez straha i patnje. Ako volite domaće životinje svakako potražite na Instagramu ili TikToku-u neki od profila farmi – utočišta, gde se ljudi brinu o domaćim životinjama uz pomoć priloga i donacija. Garantujem da snimci sa ovakvih mesta mogu stvarno da vam ulepšaju dan.

Moja omiljena stanica među njima, uvek zaslužna za široki osmeh na licu je Rajli ranč (@theryleeranch) – prihvatilište za životinje koje vode dva hipi momka koji obožavaju životinje i život sa njima. Njihov ranč se nalazi u prelepoj Britanskoj Kolumbiji, najzapadnijoj pokrajini Kanade. Pre 5-6 godina odlučili su se da osnuju ranč i od tada su na njemu prikupili najrazličitije životinje – svinje, koze, jednu kravu, ćurke i drugu živinu, nekoliko emua, pa čak i jednu lamu.

Kejlan i Kori su sa svojim životinjama vrlo brzo zadobili veliki broj pratilaca na društvenim mrežama, patentirajući i svoj zaštitni znak – neobičan izbor hrane za životinje, kao i način posluženja. Svakoga dana spremaju velika crvena kolica prepuna najrazličitijih đakonija, a omiljeni konzumenti i najčešće zvezde njihovih snimaka su – koze. Obožavam da gledam kako sa uživanjem jedu sve što se pred njih stavi. Svaki put kad im ponude nešto neobično pomislim: „Nema šanse da ovo pojedu“. Ali, koze uvek iznenade i nađu način da sve uslast potamane. Kako neverovatne životinje!

Jele su sve moguće vrste povrća sa uživanjem. Voće takođe obožavaju, pa čak i ono koje deluje da je nemoguće da savladaju, kao što su na pr. dinje. Posmatrati ih kako strpljivo čeprkaju dinju dok ne dođu do slasne sredine je neprocenjivo… A onda je došao ultimativan izazov – kolica puna celih ananasa. „Ne, ovo je nemoguće čak i za koze“, pomislila sam. One su prišle, gledale onaj bodljikav i tvrd ananas nepoverljivo, a onda su se verovali ili ne, bacile u akciju. Prvo su navalile na lišće ananasa, a zatim su uspele da strpljivim grickanjem dopru do sočne i slatke pulpe. Tada je tek nastalo oduševljenje…

Obavezno je pogledati i kako uživaju u jagodama, ali i sa kakvim oduševljenjem nasrću na svež brokoli. Ima tu i šokantnih snimaka, kao što je onaj gde koze tamane kolica puna suve – paste (špageta, ali i drugih vrsta), uz glasno krckanje. Međutim, kada sam posle svega pomislila da će koze pojesti baš sve što se stavi pred njih, jedan snimak me je iznenadio… Konačno su momci uspeli da pronađu nešto što koze neće da jedu! To su bila kolica puna… šampinjona. Nisu htele ni da ih pogledaju, pa čak ni da im priđu.

Svinje takođe svašta jedu sa uživanjem, ali ni približno na tako metodičan i elegantan način kao koze, već ... pa logično – jedu kao svinje. Jedina krava koju imaju na ranču, Abigejl, često se čašćava sa dve vrste hrane za koje momci kažu da su joj omiljene, a to su…ovo nikada ne biste pogodili…banane i krompir! Da, krava ozbiljno tamani banane sve sa korom, a krompire sa uživanjem krcka li krcka.

Ako i vama danas nije neki dan, posetite Rajli ranč (@theryleeranch) na Instagramu ili TikToku za dozu pozitivne energije koju donose njegovi simpatični stanovnici.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Plantbased.rs Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari