Najlakši način da pripremite tofu koji ćete obožavati
0
Ako nemate mnogo iskustva sa pripremom tofua ili ga nikada niste pripremali, ovo je najlakši način da počnete.
Foto: Shutterstock
Donosimo vam jednostavan i brz postupak pripreme, a kao rezultat dobijate hrskave, sočne i ukusne kockice tofua, koje dalje možete koristiti na različite načine, po želji:
- Pospite ga po plant based pasti kao toping
- Dodajte ga u obrok salate
- Servirajte ga uz kuvane žitarice i povrće kao deo izbalansiranog plant based obroka
- Umešajte ga u gotovi stir-fraj od povrća
- Ubacite ga u neku gustu čorbu sa povrćem, umesto krutona
- Uvijte ga u tortilju, uz neki dresing, pasulj i hrskavo povrće
Potrebno je:
- 400 običnog tofua
- 4 kašike gustina
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 – 1 ½ kašičice soli (po ukusu)
- Malo bibera
- Malo čilija u prahu (po ukusu)
- 2-3 kašike maslinovog ili drugog ulja za prženje
Postupak:
- U odgovarajuću dublju posudu sipajte gustin i u njega dodajte sve navedene začine i promešajte (možete dodati i druge začine koje volite)
- Blok tofua iseckajte na kockice veličine 1 – 1.5 cm
- Ubacite kockice tofua u smesu gustina i začina i promešajte (najbolje je da to uradite rukama ili da stavite poklopac, pa da protresete činiju da bi se sve kockice tofua obložile gustinom)
- Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i ubacite kockice tofua da se proprže na umerenoj vatri
- Potrebno je 10-12 min da se isprže tako da budu hrskave. Okrećite ih povremeno viljuškom. Vaše kockice tofua su gotove kada dobiju zlatnu boju i postanu hrskave.
Ovako pripremljen tofu može stajati nekoliko dana u pokrivenoj posudi u frižideru. Biće vrlo ukusne i narednog dana, ali će izgubiti hrskavost.