Uživajte u svakom gutljaju: Topli punč od jabuka za savršen zimski trenutak

   
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kad subota uveče izgleda kao savršen trenutak za opuštanje kod kuće, ništa nije bolje od toplog napitka. U tihim, hladnim večerima, svi mi želimo nešto što će nas zagrejati i opustiti. Topli punč od jabuka je savršen za te trenutke. Bilo da se opuštate uz dobar film, knjigu ili samo uživate u miru svog doma, ovaj napitak je upravo ono što vam treba. Uz jednostavnu pripremu i fantastičan ukus, brzo postaje omiljeni zimski napitak.

Zdravlje u šolji: Pravi zimski boost za imunitet

Kombinacija sastojaka ovog napitka pored toga što pruža fantastični ukus, ona donosi i brojne zdravstvene koristi.

  • Sok od jabuke - pun je vitamina, posebno vitamina C, koji pomaže u jačanju imuniteta, a u zimskim mesecima to je posebno važno;
  • Cimet - reguliše nivo šećera u krvi;
  • Anis - odličan antioksidans, deluje antibakterijski i antifungalno;
  • Karanfilić - ima antiseptička svojstva i pomaže varenju;
  • Đumbir - poboljšava cirkulaciju i pomaže u borbi protiv prehlade;
  • Narandža - bogata vitaminom C, dodatno osvežava napitak i pomaže u održavanju zdravlja.

Priprema punča od jabuke

Priprema ovog napitka ne može biti jednostavnija. Sve što vam je potrebno su osnovni sastojci koje obično imate kod kuće, a priprema traje samo 20 minuta. Možete uživati u ovom napitku kao brzom, ali ukusnom rešenju za hladne zimske večeri.

Sastojci:

  • 750 ml soka od jabuke
  • 2 štapića cimeta ili ½ kašičice praha cimeta
  • 2 zvezdasta anisa ili ¼ kašičice praha anisa
  • 4 karanfilića ili prstohvat praha karanfilića
  • 4 kriške đumbira
  • ½ narandže, isečene na kriške

Priprema:

Stavite sok od jabuke, cimetove štapiće, zvezdasti anis, karanfilić, đumbir i kriške narandže u manju šerpu i zagrejte. Ostavite da lagano krčka na srednjoj vatri 20 minuta, ali ne sme da proključa! Nakon toga, procedite napitak i podelite u dve šolje. Po želji, ukrasite osušenim ili svežim kriškama narandže i uživajte!

Saveti za dodatne varijacije

Ako želite da svoj punč učinite još zanimljivijim, možete dodati i druge začine po svom ukusu, poput muškatnog oraščića ili vanile. Takođe, možete koristiti različite vrste soka od jabuke - sok od zeleniih jabuka će punču dati blažu, osvežavajuću notu, dok crvene jabuke dodaju bogatiji, slađi ukus. Za dodatnu dozu vitamina, možete čak dodati malo sveže ceđenog limuna ili limete.

Za još malo uživanja, možete se poigrati sa pripremom veganskih keksića ili pečenih orašastih plodova.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Plantbased.rs Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari