Integralna pasta sa povrćem za 15 minuta: Jednostavan recept sa povrćem koju možete spremiti svakog dana

M. M.
M. M.    
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Postoji nešto posebno u receptima koji nam u najhaotičnijim danima donesu osećaj smirenosti. Dok jurimo između obaveza, kućnih poslova, posla i hiljadu malih detalja koji traže našu pažnju, često poželimo obrok koji je nežan prema stomaku, zdrav, a opet dovoljno ukusan da nam podigne raspoloženje.

Integralna pasta sa povrćem je upravo takav recept - topla, šarena i lagana, priprema se brže nego što stignete da pogledate prvi stori na Instagramu, a ostavlja utisak jela koje je pripremano sa pažnjom i ljubavlju.

Možda je baš zato poslednjih meseci „eksplodirala“ na društvenim mrežama: žene je biraju kad žele nešto brzo, muškarci kada im treba dekorativan i jak obrok, a porodice jer je toliko prilagodljiva da svako može dodati nešto po svom ukusu.

Zašto je integralna pasta pravi izbor kad želite i zdravlje i ukus

Dok klasična testenina daje instant sitost, integralna testenina pruža nešto što nam je u današnjem ritmu posebno potrebno - sporiju apsorpciju energije, bolju probavu i osećaj lakoće nakon obroka.

U kombinaciji sa svežim povrćem, maslinovim uljem i biljem, ovo jelo postaje:

  • lagano, ali zasitno,
  • bogato vlaknima,
  • puno vitamina i minerala,
  • idealno za ručak u pokretu,
  • savršeno i kao brza večera kada nemate volje za komplikovanije recepte.

A najlepše je to što se sve sprema u jednoj šerpi i jednom tiganju.

hladna salata, salata, salata sa testeninom, salata sa testeninom i povrćem, recept za salatu Foto: Shutterstock

Sastojci (za 2-3 osobe):

  • 250-300 g integralne testenine
  • 1 mala tikvica (ili 2 male)
  • 1 paprika
  • 1 crni ili crveni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 150-200 g svežeg povrća po izboru
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • So, biber
  • Sveže začinsko bilje: bosiljak, peršun, mirođija, origano
  • Nutritivni kvasac (opciono)

Kako se priprema integralna pasta sa povrćem

1. Skuvajte testeninu tako da ostane „al dente“

Posolite vodu, ubacite testeninu i kuvajte prema uputstvu.
Sačuvajte malo vode od kuvanja - to će biti vaš tajni sastojak za savršenu teksturu kasnije.

2. Povrće pripremite dok se testenina kuva

U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje, zatim dodajte crni i beli luk.
Kada omekšaju, ubacite tikvicu, papriku i ostalo povrće koje imate pri ruci.

Pržite 5-7 minuta, taman da povrće zadrži svoju boju i blagu hrskavost.

3. Sve sjedinite i napravite savršenu, laganu pastu

Dodajte testeninu u tiganj, promešajte i, ako deluje suvo, dodajte kašiku-dve vode od kuvanja.
Ovaj korak čini čuda - obrok postaje sočan i kremast bez ikakve pavlake.

4. Završni dodiri koji prave razliku

Dodajte sveže bilje, malo maslinovog ulja i nutritivnog kvasca po želji.
To je cela magija.

Kako pastu podići na „restoranski“ nivo

Ako želite da obrok izgleda kao da je izašao iz kuhinje italijanskog restorana, probajte:

  • kašičica limunovog soka za osveženje,
  • kašika pesta za jaču aromu,
  • šaka spanaća na kraju - uvene za 20 sekundi,
  • nekoliko čeri paradajza za slatkastu svežinu,
  • malo ljutih pahuljica ako volite pikantno.

Jedan recept, sedam varijanti - i svaki put dobijete nešto novo.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Plantbased.rs Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari