Da li VEGANI mogu da budu GURMANI? Na ovo pitanje odgovaramo u našoj emisiji "Plant based kitchen talk"
Da li ste radoznali kada je u pitanju priprema zdravije hrane sa puno biljaka, ali nemate dovoljno samopouzdanja da to pretvorite u svoju svakodnevicu? Ako je tako, onda ste na pravom mestu! Tu smo da vas uverimo da za tako nešto nije potrebno da budete kulinarski ekspert, niti da ovladate znanjima nutricioniste. Predstavljamo vam „Plant based kitchen talk“ – potpuno nov, opušten zabavno-edukativni video format, odnosno emisiju, koja donosi miks primamljivih plant based recepata sa iskrenim razgovorima o hrani, zdravlju i životu koji pokreću isključivo ili većinski biljke.
Čime će se baviti „Plant based kitchen talk“?
U svakoj epizodi u kuhinji će nam se pridružiti po jedan gost da bi sa nama podelio svoj put i iskustva kada je u pitanju plant based stil života. Trudićemo se da gosti budu raznovrsni, donoseći iskustva iz različitih sfera. Saznaćemo šta je njih privuklo da počnu da jedu više biljne hrane, kakve su benefite osetili i naravno, koja su njihova omiljena jela. Naši gosti neće uvek biti ljudi koji su 100% plant based, odnosno vegani, već ćemo rado podeliti iskustva sa svima koji prepoznaju prednosti više biljne hrane u našim životima.
Želimo da vas zarazimo strašću prema plant based kulinarstvu, a ne da vas isprepadamo čudnim sastojcima koji ne deluju ni malo primamljivo. Zato ćemo se držati provereno preukusnih biljnih recepata koji se dopadaju svima, deklarisali se oni kao ljubitelji biljne hrane ili ne. Videćete recepte korak po korak, da bi mogli lako da ih reprodukujete u svojoj kuhinji. A dok se mirisi iz kuhinje šire, čućete i inspirativne razgovore o razlozima za izbor biljne hrane, neočekivanim benefitima, urnebesnim nezgodama i zabludama, ali i mnogo praktičnih saveta kako da plant based ishranu učinite i lakom i zabavnom.
A sada, krećemo sa 1. epizodom…
U 1. epizodi „Plant based kitchen talk“-a, sa čijim emitovanjem krećemo danas, družićemo se sa Sonjom Veljkov, kreatorkom plant based recepata, čiji smo verni pratioci na popularnom Instagram profilu @zdravo_ja. Sonja voli zdrav život, zdravu biljnu hranu i rad sa decom, a interesantna je i po tome što je uspela da sve ove ljubavi udruži i odskora pretvori u svoju profesiju. Sonja će nam ispričati razloge zbog kojih se odlučila da usvoji biljnu ishranu i kako je to ostvarila. Objasniće i zašto misli da je priprema biljne hrane vrlo kreativna i inspirativna. I naravno, pripremiće zajedno sa nama jedan od omiljenih slatkih, a zdravih recepata sa svog profila.
Izabrali smo, dakle, da startujemo serijal „Plant based kitchen talk“ sa pripremom jedne zdrave poslastice, koja je sirova i pravi se od 100% biljnih namirnica. Zbog toga je naravno i posna. U pitanju je Sonjina verzija tradicionalne bajadere, ali napravljena od zdravijih namirnica i još u voćnom ruhu. Voćna bajadera sa miksom šumskog voća je naš prvi plant based recept u ovom serijalu, a ako želite da vidite sve tajne pripreme ove poslastice pridružite nam se u prvoj epizodi „Plant based kitchen talk“-a.
Hajde da kuvamo više biljaka i pričamo o njima, jer one to zaslužuju!