• 0
 ≫ 

Genijalna salata od krastavaca: Demonstracija kako se priprema za bukvalno 1 minut

 ≫ 

Svi volimo brze recepte, jer ko pobogu voli da petlja satima po kuhinji, a naročito po vrućini. Pa ipak, moramo i leti nešto da jedemo, što zdravije to bolje, ali je tokom vrelih dana ipak najvažnije obratiti pažnju na dovoljan unos tečnosti. Zato sa vama delimo ideju za genijalnu salatu od krastavca, čija je prednost visoki sadržaj vode.

  • 0
Krastavac Foto: Pixabay

Mnogi se na društvenim mrežama hvale kako su njihovi recepti brzi, pa je jedan od najsimpatičnijih kreatora vege recepata, mladi Španac Manel sa profila @addictedtohumus, rešio da se poigra i snimio recept mereći vreme pripreme štopericom na telefonu. Tako je demonstrirao da mu je za pripremu salate od krastavca sa dresingom na bazi kikiriki putera dovoljan tačno 1 minut.

Ako volite izazove i poželite da probate recept i pri tom izjednačite ili oborite Manelov rekord u pripremi ove salate, savetujemo da pripremite sve sastojke da vam budu pri ruci i da ako niste ekspert, prethodno uvežbate svoju tehniku seckanja (pazite da vam u brzini ne stradaju prsti). Simpatični Manel je uštedeo vreme tako što je nabavio mlade krastavčiće koje nije morao da ljušti. Ukoliko nemate takve, prethodno oljuštite krastavac, pa tek onda pređite na pripremu salate po njegovom receptu…

Za genijalnu salatu od krastavac potrebno je samo:

  • 1 svež krastavac (ili 3-4 manja – hrskava sveža kornišona)
  • Soja sos 2 kašike
  • Pirinčano sirće 1 kašika (ako nemate možete zameniti svežim sokom od limuna)
  • Javorov ili agave sirup 1-2 kašičice
  • Kikiriki puter 1 dobro puna kašika
  • Opciono možete dodati i (ako volite): beli luk u prahu, Srirača ljuti sos, pečeni susam

Postupak:

Iseckajte krastavac na kolutiće ako je manji, ili ako je veći prvo ga presecite jednom uzdužno, a onda seckajte popreko na polukružne kriške. Ubacite iseckani krastavac u plastičnu posudu za koju imate poklopac. Dodajte jedan po jedan sastojak dresinga direktno u posudu preko krastavca, a zatim stavite poklopac i zatvorite činiju. Dobro izmućkajte sastojke da se izmešaju i oblože krastavac. Ukoliko je kikiriki puter pregust možda će biti potrebno da dodate i 1-2 kašičice vode da se dresing razredi kako bi se lakše povezao sa krastavcem. Uživajte u ovoj neobičnoj hrskavoj salati idealnoj za vrele dane kada nam se skoro ništa ne jede.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Plantbased.rs Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari