Daniela odgaja decu na veganskoj ishrani, a nama je otkrila recept za karbonaru bez slaninice: Preukusna je!
Evo konačno i druge epizode serijala emisija pod naslovom „Plant based kitchen talk“ u kojima predstavljamo primamljive plant based recepte, kuvajući sa našim gostima uz iskrene razgovore o hrani, zdravlju i životu koji pokreću isključivo ili većinski biljke. Imali smo veliko zadovoljstvo da se u ovoj epizodi konačno upoznamo, družimo i kuvamo sa nutricionistkinjom i food blogerkom Danielom Tepšom (@sitafit.com_ , www.sitafit.com). Iako vrlo mlada, Daniela je već 10 godina pristalica i pobornik biljne ishrane, kao i kreator obilja odličnih recepata baziranih na biljnim namirnicama. U međuvremenu je ne samo uspela da kompletira i izda dve knjige („Sit a fit“ i novu „Sit a fit dezerti“), što je samo po sebi već poduhvat, već i da, prava sitnica, rodi i dvoje preslatke dece.
Pratim Danielin rad od kada sam se zainteresovala za biljnu ishranu i njen blog je bio jedan od mojih prvih susreta sa veganskim receptima. Oduvek mi se dopadao njen opušten pristup pripremi hrane, kao i i to što su recepti raznovrsni, praktični i jednostavni. Kod Daniele nema komplikovanja, ali možete biti sigurni da će jela koja pripremite po njenim receptima uvek biti ukusna i što je najvažnije - nutritivno balansirana. To uostalom i ne čudi s obzirom na njenu stručnost i iskustvo u oblasti ishrane.
U razgovoru sa Danielom čuli smo mnoštvo praktičnih informacija o biljnoj ishrani i to iz ugla mame koja svakodnevno kuva za porodicu sa dvoje male dece. Posebno nam je bio interesantan deo razgovora o tome koliko je važno da naše najmlađe od najranijeg uzrasta naviknemo na ukuse zdrave hrane, kao i Danielina iskustva o tome kako oni to lako i bez problema prihvataju. Čuli smo i kako ona postiže da njena ćerka, koja je krenula u vrtić, svakoga dana dobije zdrave obroke na biljnoj bazi.
Naravno, dok smo uživale u razogovoru, pripremale smo sa lakoćom i super jednostavan, ali preukusan recept za vegansku verziju špageta karbonara. U emisiji ćete videti detaljan postupak za pripremu kao i predloge na koje sve načine možete recept da adaptirate i da u njega ubacite dodatne proteine. Ukus ovih kremastih špageta je bio sjajan, o čemu mogu da posvedoče snimatelji koji su ih uslast smazali čim smo isključili kamere.
Ipak, najveći utisak koji nosimo iz ovog druženja sa mladom nutricionistkinjom je da sve to, i zdrava biljna ishrana i svakodnevna priprema obroka za decu i porodicu i profesionalni stručan rad, sve to deluje neverovatno jednostavno i inspirativno kada to radi – Daniela Tepša. Zahvaljujemo joj se na ovom divnom druženju do, nadajmo se, neke nove prilike!